Международната правозащитна организация Human Rights Watch (HRW) публикува доклад за

...
Международната правозащитна организация Human Rights Watch (HRW) публикува доклад за
Коментари Харесай

Human Rights Watch: Руски военни продължават да отвличат, измъчват и убиват хора в окупирани райони на Украйна

Международната правозащитна организация Human Rights Watch (HRW) разгласява отчет за военните закононарушения на съветската войска в окупираните територии на Южна Украйна - в Херсонска и Запорожка област. Става дума за изтезания, отвличания и убийства на цивилни и военнопленници, оповестява The Insired.

Правозащитници на HRW, които са провели диалози с десетки хора от Херсон, Мелитопол, Бердянск, Скадовск и още 10 града в Херсонска и Запорожка област, разказват 42 случая, в които най-вероятно съветски военни са забъркани с изгубването на цивилни жители Много от тях са били измъчвани преди този момент. HRW документира и доказателства за изтезания на трима пленени членове на силите за териториална защита. Двама от тях са умряли.

В отчета се отбелязва, че задачата на тези военни закононарушения е да се получи информация от похитените лица и да се сплашат хората, с цел да не се съпротивляват на окупаторите.

Описвайки страха, който са изпитали от жителите на окупираните градове, херсонски публицист споделя пред правозащитниците Human Rights Watch: „ Не знаете по кое време ще дойдат за вас и по кое време ще ви пуснат “.

Русия отхвърля да е забъркана в закононарушения в Украйна. Коментирайки обвиняванията за кланета в Буча и други обитаеми места в Киевска област, Руската федерация безочливо твърди, че това е „ инсценировка “ или става въпрос за действителни убийства, осъществени от украинските военни.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР