Международната полицейска спецакция в София, която в момента протича срещу

...
Международната полицейска спецакция в София, която в момента протича срещу
Коментари Харесай

Спецакцията срещу Nexo в София – заради измами за милиарди

Международната полицейска спецакция в София, която сега протича против криптопирамидата Nexo, е поради измами за милиарди долари, осъществявани през последните 3 година от притежателите на компанията Конста Кънмев и някогашният народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев.

Прокурори, следователи от Националното разследване и чиновници на ДАНС дружно с сътрудници на ФБР и английските служби за сигурност, правят претърсвания в офисите на компанията в София. Обиски се правят в централния офис на сдружението на столичния бул. „ Никола Вапцаров ” №16.



„ Според непотвърдена към този момент информациа, въоръжени антимафиоти са нахлули рано сутринта в къщата на Антони Тренчев на ул. „ Узунджовска ” №5 в центъра на София, само че не са го разкрили. До този миг няма данни да е задържан и създателят на Nеxo Коста Кънчев.

И Тренчев, и Кънчев имат дубайски паспорти и е въдможно да са напуснали България, предизвестени за идната акция на службите. Коста Кънчев е забъркан, въпреки и непряко, в аферата с благотворителната фондация „ Хелп Карма ”, отклонила милиони левове от дарителски акции. Фондацията се ръководи от първия братовчед на Кънчев – Константин Кръстев, а бащата на боса на Nexo е в управителния съвет на „ Хелп Карма ”.



Коста Кънчев

Твърди се, че следствието против Nexo, стартирало в България, е освен поради правосъдните каузи, които 9 американски щата водят против платформата за търговия с криптовалута, а и поради данни, че от Nexo са търгували с криптовалута с руснаци, заобикаляйки интернационалните наказания против Русия.

Смята се, че посредством Nexo са превъртяни над 700 милиона евро на съветски богаташи с бизнес, основан в Англия и Съединени американски щати, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия.

Миналата есен основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс и управляващите на още 7 американски щата стартираха огромно следствие и поредност от правосъдни каузи против основаната в България компания за цифрови финанси и покупко-продажба на криптовалута. Съдебните процеси за осъществени финансови измами и илюзия на вложители, които се водят в Америка против сдружението, ръководено от Тренчев и сътрудникът му в Nexo Коста Кънчев, към този миг са за най-малко Щатски долар 2 млрд 800 милиона $, само че упованията са размерът на измамите да доближи 4 милиада $. В следствието за измами против Nexo вземат участие цели осем америкаски прокурори – обвинители от Ню Йорк, Калифорния, Вашингтон, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина и Върмонт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР