Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване

...
Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване
Коментари Харесай

Интерпол: Има безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност

Международната полицейска организация Интерпол заяви, че се следи внезапно увеличение на проведената престъпност от трансгранични мрежи и предизвести, че тези банди ще стават единствено все по-мощни. Изводите идват от изказване на Юрген Щок, общоприет секретар на основаната в Лион организация.  " Изправени сме пред невиждана зараза от трансгранична проведена престъпност. Действащите в международен мащаб незаконни групи стават все по-мощни, по-влиятелни, по-опасни и по-склонни към принуждение по нашите улици, твърди той.

С днешните си 196 страни членки Интерпол е най-голямата полицейска организация в света и координира интернационалното полицейско съдействие. Нейният предходник е учредената през 1923 година във Виена конструкция за съдействие сред полицейските органи. Чрез Интерпол страните членки обменят информация за търсени лица, напомня Българска телеграфна агенция.

Борбата с проведената престъпност би трябвало да се води от цялото общество, съобщи Щок и добави, че " стабилността на нашите общности е застрашена ". Нито една страна или район не може да се оправи сама с рецесията в региона на сигурността, заключи шефът на Интерпол.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР