Международната планетна станция Паркър се приближи до Венера, като прелетя

...
Международната планетна станция Паркър се приближи до Венера, като прелетя
Коментари Харесай

Сондата Паркър осъществи гравитационна маневра в орбита над Венера

Международната планетна станция " Паркър " се приближи до Венера, като прелетя на 3 хиляди километра над повърхността на планетата и сполучливо употребява нейното притегляне за промяна на курса си към Слънцето, заяви уеб сайтът на НАСА.

" Гравитационната маневра понижи скоростта на придвижване и промени траекторията на сондата. По този метод тя за четвърти път ще се приближи до Слънцето на рекордно малко разстояние. Данните, получени от прелитането над Венера, ще оказват помощ за коригирането на останалите пет гравитационни маневри, които галактическият уред ще организира по време на 7-годишната си работа в орбита ", се споделя в известието на американското галактическо ведомство.

Мисията на сондата " Паркър " започва през месец август предходната година. Тя има намерение да реши една от най-амбициозните задания в историята на астрономията и на космонавтиката - доближаване до Слънцето на допустимо минимално разстояние от към 6 милиона километра. Работата на апарата ще завърши с потапянето в нажежената атмосфера на небесното величие, което се чака в средата на идващото десетилетие
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР