Международната организация за защита на животните "Четири лапи" стартира онлайн

...
Международната организация за защита на животните "Четири лапи" стартира онлайн
Коментари Харесай

Четири лапи стартира международна петиция за състоянието на зоопарковете в България

Международната организация за отбрана на животните "Четири лапи " започва онлайн петиция, с която приканва Европейската комисия да обърне внимание на изискванията в българските зоопаркове и неспазването на общоевропейското законодателство при лицензирането и контрола на активността им, оповестиха от организацията.

Конкретният мотив за пускане на петицията е появяването на бял свят на лъвчетата Косара и Симба - следващият съгласно организацията образец за незаконно близкородствено отглеждане на огромни котки в зоологическа градина, която не разполага с условия за развъждането им. Само за последните три години това е четвърти сходен случай, след раждането на Масуд и Терез в Разград и на две двойки лъвчета в Хасково, едните от които починаха часове след раждането си заради липса на съответни грижи, показват от организацията.

От "Четири лапи " са безапелационни, че до момента сигналите им към Министерство на околната среда и водите за положението на зоопарковете не са довели до никакъв резултат и по тази причина са принудени да се извърнат към Европейската комисия. Освен петиция, от българския офис на интернационалната организация за отбрана на животните приготвят и отчет за положението на зоопарковете, ориентиран към Европейската комисия и българското Министерство на околната среда и водите, както и съответни сигнали до Министерство на околната среда и водите за изискванията на развъждане на животните в някои от зоопарковете.

Петицията на "Четири лапи " до Европейската комисия е на български, британски и немски и ще събира поддръжка измежду над 1 милион поддръжници на организацията в целия свят. От "Четири лапи " чакат българското държавно управление да преразгледа метода на лицензиране и надзор на зоопарковете, както и да създаде ясна тактика за развъждането на диви животни в плен, като са подготвени да дават своите опит и експертност в помощ на напъните на изпълнителната власт. Желаещите да се подпишат под настояванията на "Четири лапи " и по този метод да оказват помощ за възстановяване на изискванията в българските зоологически градини могат да го създадат на адрес:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР