Международната организация по труда в своя годишен доклад за безработицата

...
Международната организация по труда в своя годишен доклад за безработицата
Коментари Харесай

Доклад: Броят на безработните по света удари исторически рекорд

Международната организация по труда в своя годишен отчет за безработицата по света описа, че броят на безработните по целия свят през 2017 година е достигнал рекордните 192.7 милиона души или 5.6%. От Организацията на труда означават, че световната безработица се стабилизира след дейния растеж през 2016 година. Въпреки това, в проучването се показва, че през 2017 година равнището на международната безработица е блъснало следващия си връх: 5.6% от популацията на Земята, което е 192,7 милиона души.

Сравнявайки 2016 година, броят на безработните е повишен с 2.6 милиона души.

Според прогнозите на МОТ, през 2017 година се чака първото за последните три години понижаване на безработицата с 0.1% - до 5.5%. В същото време борят на безработните се резервира на процедура без смяна, въпреки и броят на работещите да се усилва.

Експертите свързват това с високата успеваемост на пазарите на труда в развитите страни, където се предвижда понижаване на равнището на безработица с спомагателните 0.2%.

През 2019 година равнището на безработицата като цяло няма да се промени, въпреки и да се чака, че броят на безработните ще нарасне с 1,3 милиона души.

Въпреки това, равнището на безработицата измежду хората до 25 години е намаляло. Най-голям е казусът в Северна Африка, където съвсем 30% от младежта не работи.

Друга наклонност е прекосяването на служащите от индустрията към услугите, „ преждевременната деиндустриализация “, като в страните от Латинска Америка и Африка, в разрастващите се страни, а също и увеличението на натоварването на пенсионните системи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР