Международната общност трябва да сключи антипандемичен договор, който ще позволи

...
Международната общност трябва да сключи антипандемичен договор, който ще позволи
Коментари Харесай

ЕС настоява за създаването на Международен договор за съвместна реакция срещу пандемии

Международната общественост би трябвало да подписа антипандемичен контракт, който ще разреши в бъдеще да се заобикалят сходни тежки обстановки, както при Covid-19 и да се реагира координирано, когато такива зародят. Това съобщи на срещата на върха на водачите на Г-20 ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от БГНЕС.

" Covid-19 изненада доста от нас. Но това не е първата световна пандемия и за жалост, няма да е последната. С взор към бъдещето, международната общественост би трябвало да бъде по-добре готова за пандемии. Трябва да се сътвори Международен контракт против пандемии, който може да ни помогне да реагираме по-бързо и по-координирано. Този контракт би трябвало да бъде координиран с всички организации и организации на Организация на обединените нации, по-специално със СЗО ”, съобщи Мишел.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен означи на собствен ред, че международната общественост би трябвало да ускори своята подготвеност за сходни пандемии.

" Като урок от рецесията би трябвало да засилим световната подготвеност. Ще обсъдим това още веднъж през май 2021 година на взаимната световна здравна среща на Г-20 в Италия ", сподели тя.

Лидерите на Г-20 разискаха и редица други значими световни проблеми, като икономическо възобновяване, промяна на СТО, данъчното облагане на цифровата стопанска система и методите за поддръжка на бедните страни, гласи изказване на Европейската комисия.

Срещата на върха на Г-20 се организира тази година от 21 до 22 ноември под председателството на краля на Саудитска Арабия Салман бин Абдел Азиз Ал Сауд под формата на видеоконференция. Основните тематики за разискване бяха ограниченията за битка с пандемията, както и процесът на световно икономическо възобновяване.

Председателството на Г-20 бе предадено на Италия за идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР