Международната общност приветства примирието между Израел и палестинската групировка Хамас.

...
Международната общност приветства примирието между Израел и палестинската групировка Хамас.
Коментари Харесай

Международната общност приветства примирието между Израел и Хамас

Международната общественост приветства примирието сред Израел и палестинската формация Хамас. Според международните водачи моментът за намиране на трайно политическо решение на дългогодишния спор е близо.

Малко след два след среднощ локално време стотици поданици на град Газа са по улиците - честват примирието с Израел.

Далеч по-спокойна е ситуацията в Тел Авив. Местните поданици одобряват със смесени усеща постигнатото с групировката " Хамас ", която ръководи палестинския анклав.

Прекратяването на огъня е без предварителни условия и е реализирано с посредничеството на Египет. Примирието идва след 11 дни замяна на ракетни удари, при които починаха повече от 230 палестинци, измежду тях доста деца, и 12 души на израелска територия. И двете страни се оповестиха за спечелили в спора, който ескалира толкоз съществено за първи път от 2014 година. Решението за помирение беше приветствано от интернационалната общественост.

" Вярвам, че и палестинците, и израелците заслужават да живеят в сигурност и в идентична степен да се радват на независимост, разцвет и народна власт. Администрацията ще продължи тихата си и неуморна дипломация в тази посока. Вярвам, че имаме същинска опция да реализираме прогрес и решен да работя за него ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Започва дейна акция за доставка на филантропична помощ в потърпевшите региони. А в най-скоро време държавният секретар Антъни Блинкен ще посети Близкия изток, заяви негов представител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР