Международната общност е взела обединена позиция срещу Русия. Това заяви

...
Международната общност е взела обединена позиция срещу Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Тереза Мей отиде за първи път на мястото, където бе отровен Скрипал

Международната общественост е взела обединена позиция против Русия. Това съобщи английският министър председател Тереза Мей при първото си посещаване на мястото на офанзива с нервнопаралитично вещество, оповестява Нова тв.
Тя се срещна с хора от службите за незабавна помощ и военните, ситуирани в югозападния британски град Солсбъри, където съветският някогашен двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени на 4 март.
Мей също по този начин направи посещаване в Ник Бейли, локален служител на реда, който се разболя, откакто работи по случая. Той оставал в съществено положение в болница, само че бил реализиран прогрес в лекуването му, прибавя Нова тв.

Руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков в това време съобщи, че Москва в никакъв случай не е имала стратегии за разработка на нервнопаралитично вещество „ Новичок “, което съгласно Лондон е употребявано против двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му във Англия, съобщи БГНЕС.
„ Искам да подчертая с цялостна сигурност, че нито Съветския съюз, нито Русия са имали стратегии за разработка на отровен сътрудник, наименуван „ Новичок “, съобщи Рябков пред организация Интерфакс.
Той разкритикува остро хората, „ разпространяващи информация, че програмата е съществувала ", явно имайки поради руския химик Вил Мирзаянов, който първи разкри съществуването на този клас ултрамощни нервнопаралитични субстанции, показва Франс прес.
Мирзаянов, който в този момент живее в Съединени американски щати, сподели, че Москва изобретила мощен отровен нервозен сътрудник по време на Студената война и го направила в московския институт, където работил до началото на 90-те години на XX век.
„ Ние приключихме всички проучвания в областта на нови военни токсични сътрудници след присъединението към Конвенцията за химическите оръжия и предходната година... всички ресурси от токсични сътрудници бяха унищожени “, сподели Рябков.Той сподели, че Съединените щати не са съумели да създадат същото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР