Международната космическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си,

...
Международната космическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си,
Коментари Харесай

Международната космическа станция промени курса си, за да избегне отломки от съветски шпионски спътник

Международната галактическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си, с цел да избегне парчета от руски шпионски сателит, който беше свален по противоречив метод от съветските военни преди седем месеца, заяви ДПА.

Двигателят на галактическия транспортен съд " Прогрес ", който е бил свързан към МКС, е бил включен, с цел да промени траекторията на галактическата станция, с цел да избегне парче отломка от спътника " Космос 1408 ", съгласно обява в " Телеграм " на Дмитрий Рогозин, началник на съветската галактическа организация " Роскосмос ".

Руските военни смъкнаха излезлия от строя сателит вид " Целина-Д " при тестване на противоспътниково оръжие на 15 ноември 2021 година
Тогава Съединени американски щати разкритикуваха този ход, като предизвестиха, че фрагменти от спътника могат да застрашат МКС и интернационалния екип от астронавти, работещи на борда.

Когато галактическата станция за първи път мина през полето от парчета, на екипажа беше подредено да облече скафандрите и да влезе в спешната капсула на МКС за лична сигурност. Руските военни отхвърлиха да има заплаха за МКС.

Съветският разследващ сателит " Космос 1408 " е изведен в ниска околоземна орбита през 1982 година, където работи в продължение на две години и от този момент остава в околоземното пространство. В момента на борда на МКС работят трима руснаци, трима американци и един италианец.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР