Международната контактна група за Венецеула призова Каракас към сдържаност и

...
Международната контактна група за Венецеула призова Каракас към сдържаност и
Коментари Харесай

ЕС предупреждава Мадуро да не си служи с насилие

Международната контактна група за Венецеула прикани Каракас към въздържаност и се разгласи срещу използването на мощ против протестиращите жители. Това се споделя в изказване на външнополитическия офис на Европейския съюз, представено от радио " Свободна Европа ".

Европейски Съюз се ангажира да поддържа с всички сили демокрацията във Венецуела посредством провеждането на свободни избори.

На 30 април в Каракас се стигна до конфликти сред многочислени последователи на краткотрайния президент Хуан Гуайдо и силите за сигурност, лоялни към Николас Мадуро. Срещу протестиращите беше използван сълзотворен газ.

Част от военните мина на страната на Гуайдо, само че не е известно какъв е техният брой.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Мадуро се е готвел да избяга от страната, само че е бил убелен от Кремъл да не го прави.

По-рано краткотрайният президент разгласи заключителната фаза на интервенция " Свобода ". Нейната цел е отстраняването на Николас Мадуро от властта на фона на невижданата рецесия и стопански колапс в страната, довели популацията до апетит. От началото на рецесията са емигрирали 3 млн. венецуелци.

Съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън, държавният секретар Майк Помпео и вицепрезидентът Майк Пенс поддържаха Гуайдо и опозицията и приканиха военните да преминат на тяхна страна.

Гуайдо е приет за законен водач на страната от над 50 страни, в това число Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР