Международната компания Цератицит, която стъпи в България през далечната 1996

...
Международната компания Цератицит, която стъпи в България през далечната 1996
Коментари Харесай

Завод за машиностроене в Габрово се разширява с €20 милиона

Международната компания " Цератицит ", която стъпи в България през далечната 1996 година, ще влага €20 милиона в уголемение на активността си у нас, оповестиха от Министерство на стопанската система след среща на министъра Кирил Петков с представители на предприятието.

" Цератицит ", обособена след сливането сред " Планзее ТИЦИТ " - Австрия и " Цераметал " - Люксембург, ще разшири индустриалните си мощности за металорежещи и специфични принадлежности в Габрово. Компанията възнамерява да разкрие и още 100 нови работни места, както и да построи нова съвременна индустриална база с логистичен и слънчев парк за лични потребности в града.

Георги Петров, ръководител на борда и изпълнителен шеф на " Цератицит България ", уточни, че с инвестицията в нови високоспециализирани машини и модерни технологии страната ни ще се трансформира в международен център на групата. Тук се възнамерява и развоен, както и обучителен център за висококвалифициран личен състав. На срещата участва и ръководещият шеф на " Планзее " - Робърт Шранцхофер.

" Цератицит " е високо софтуерна инженерингова група профилирана в производството на принадлежности и технологии от твърди метали. В завода в България работят 620 души, като продукцията се изнася главно за Европейския съюз. През 2020 година компанията регистрира доходи от нормална активност в размер на над 30 милиона лв. и облага от 7,7 милиона лв..

В международен мащаб групата има 50 завода и над 7 500 чиновници. Консолидираните доходи надвишават €1,38 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР