Международната комисия за опазване на рибата тон в Атлантическия океан

...
Международната комисия за опазване на рибата тон в Атлантическия океан
Коментари Харесай

Риболовната квота за 2024 г. за Алжир за червената риба тон ще бъде увеличена до 2046 тона

Международната комисия за запазване на рибата звук в Атлантическия океан (ICCAT) възнамерява през 2024 година да усили риболовната квота на алена риба звук за Алжир до 2046 тона, заяви министерството на  риболова и производството на рибни артикул на страната, представено алжирската новинарска организация АПС.

Решението е взето на съвещание на втората подкомисия на ICCAT, извършено в Мадрид с присъединяване на  Амар Ухели – заместник-началник на отдела на министерството за профилирания и широкомащабен лов на риба. 

„ Заседанието беше белязано от приемането на проекта на Алжир за лов на риба през 2024 година, който планува увеличение с пет спомагателни съда на потенциала на риболовния флот за улов на алена риба звук, в допълнение към утвърждението на промени в квотата на Алжир с спомагателни 23 тона като отплата за 2023 година, като по този метод общият размер на националната квота за тази година се усилва до 2046 тона “, написа в публично заявление на министерството. 

За първи път риболовният проект на Алжир включва регистрация в регистъра на ICCAT на лична плантация за угояване на алена риба звук, което ще разреши на Алжир да стартира процеса „ от идващия рибарски сезон “, оповестява министерството. 

Заседанието е дало опция на участниците да обсъдят улова на алена риба звук и проектите за угояване, както и ограниченията за ревизия и ръководене на риболовния потенциал в Атлантическия океан и Средиземно море през сезон 2024, заключва министерството на риболова и производството на рибни артикул на Алжир. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР