Международната група за производство на метали и най-голям производител на

...
Международната група за производство на метали и най-голям производител на
Коментари Харесай

Мащабна кибератака срещу металургичния и минен сектор на Германия

Международната група за произвеждане на метали и максимален производител на мед в Европа " Аурубис " (Aurubis) разгласи, че е засякла хакерска атака против нейни системи, като част от по-широка сходна офанзива против металургичния и минен бранш. Това е принудило корпорацията да спре ИТ системите си и да ограничи интернет връзката си, съобщи Ройтерс.

Националната организация за киберсигурност на Германия предизвести по-рано тази седмица, че има рекорден риск от хакерски атаки в страната, високи равнища на киберпрестъпления, както и опасности, свързани с спора в Украйна. Агенцията тогава обаче съобщи, че не счита, че има всеобхватна акция против немски цели.

" Атаката явно е била част от по-голяма офанзива против металургията и минния бранш ", оповестиха от " Аурубис ", без да посочват други наранени компании.

Въпреки че е била принудена да изключи голям брой системи в своите обекти, и да спре интернет достъпа като защитна мярка, компанията е съумял да поддържа значително производството си. Степента на въздействието от офанзивата се прави оценка, а " Аурубис " работи взаимно с проверяващите органи.

След оповестяването на хакерската атака акциите на сдружението спаднаха с над 4 на 100.

" Аурубис " оперира и в България. Медодобивното дружество " Аурубис България " е ситуиран в Средногорието, край Пирдоп и Златица. То обезпечава 870 директни работни места, а в свързани с нея подизпълнители са заети още 2500 души, показва на формалния си уебсайт сдружението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР