Международната футболна федерация (ФИФА) ще опита да помогне на работниците,

...
Международната футболна федерация (ФИФА) ще опита да помогне на работниците,
Коментари Харесай

ФИФА ще подкрепи компенсанции на пострадали работници в Катар

Международната футболна федерация (ФИФА) ще опита да помогне на служащите, получили физически контузии по време на създаване на инфраструктурата за международното състезание в Катар. Това съобщи генералният секретар на организацията Аласдаир Бел по време на сесия на Съвета на Европа за трудовите права. 

Федерациите на Стария континент от дълго време приканиха за основаването на специфичен фонд в поддръжка на служащите, а Амнести Интернешънъл изиска от ФИФА да ги компенсира с 440 милиона $. Това е точната сума, която централата е планувала като награден фонд на Мондиала.

" Разбира се, че обръщаме внимание на апелите и имаме интерес въпросът да бъде решен. За нас е значимо тези, които са получили физически контузии към организацията на международното състезание, да бъдат обезщетени. Това обаче не е нещо, което ще бъде дефинирано елементарно ", сподели Бел на срещата в Страсбург.

Все още не е ясно дали възможната отплата ще бъде изплатена от ФИФА или катарските управляващи, които са наемали служащи най-вече от южна Азия и Филипините. Катар към този момент има фонд за поддръжка на служащите, по който са изплатени близо 164 милиона $ от 2020 насам. Компенсации са получили повече от 36 хиляди души от 17 разнообразни страни, оповестяват от държавното управление.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР