Международната футболна федерация (ФИФА) и Съюза на европейските футболни асоциации

...
Международната футболна федерация (ФИФА) и Съюза на европейските футболни асоциации
Коментари Харесай

ФИФА отстрани руснаците от участие в мачове под егидата й

Международната футболна федерация (ФИФА) и Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) отстраниха съветските национални тимове от надпревари под егидата на организациите до друго разпореждане. Това оповестиха от пресслужбата на ФИФА.

Подобно решение беше взето във връзка със обстановката сред Русия и Украйна. Мъжкият народен тим по футбол на Русия сега няма да може да взе участие в плейофите през март за правото да стигне до финала на Мондиал 2022 в Катар.

Международният олимпийски комитет в понеделник предложи на интернационалните спортни федерации да отстранят съветските спортисти от присъединяване в интернационалните надпревари.

Руският народен тим в полуфиналния мач на селекцията трябваше да играе против полския тим на 24 март. На 29 март спечелилият трябваше да се срещне с най-силните в полуфиналната двойка Швеция - Чехия на терена на спечелилия от мача сред руснаци и поляци. В случай на проваляне руснаците трябваше да проведат другарски мач в същия ден с изгубилия в двойката Швеция-Чехия. Националните тимове на Полша, Швеция и Чехия по-рано излязоха с изказване, че отхвърлят да играят мачове против руснаците.

Световната купа ще се организира от 21 ноември до 18 декември 2022 година в Катар.​​​​​​​
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР