Международната футболна асоциация (ФИФА) е длъжна да увеличи отборите за

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) е длъжна да увеличи отборите за
Коментари Харесай

Инфантино: Длъжни сме да увеличим отборите за Катар 2022, ако е възможно

Международната футболна асоциация (ФИФА) е длъжна да усили тимовете за международното състезание в Катар от 32 на 48, в случай че се открие тази опция, съобщи нейният президент Джани Инфантино. По този метод той поддържа мнението си от предишния месец, когато разгласи, че множеството футболни асоциации стоят зад неговите проекти.

" Ако считаме, че е добра концепция да имаме 48 тима на международно състезание, за какво да чакаме с години? Точно поради това в този момент проучваме дали е допустимо да имаме 48 тима още през 2022 година. Световното към този момент е с 32 тима, само че в случай че можем да увеличим тимовете, за какво да не го създадем ", сподели Инфантино.

" Ако успеем да подготвим някои от прилежащите на Катар страни, те могат също да одобряват мачове. Това ще бъде от изгода за района, тъй като там има известно напрежение. Може би за държавните водачи ще бъде по-добре да си приказват за футбол, в сравнение с за по-сложни неща. Това ще бъде позитивно обръщение за целия свят ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР