Международната финансова корпорация (International Financial Corporation - IFC) направи инвестиция

...
Международната финансова корпорация (International Financial Corporation - IFC) направи инвестиция
Коментари Харесай

Световната банка инвестира €150 милиона в платформа за бизнес имоти, оперираща в България

Международната финансова корпорация (International Financial Corporation - IFC) направи инвестиция в размер на 150 млн. евро в Lion`s Head Investments - платформа на AG Capital за бизнес парцели в България и Румъния. Това оповестиха от Lion`s Head.

Международната финансова корпорация е финансова институция, част от Световната банка, която предлага капиталови, консултантски услуги, както и такива за ръководство на активи, с цел да насърчи развиването на частния бранш в по-слабо развитите страни

Финансирането на корпорацията включва конвертируем инструмент и синдикиран заем. Lion`s Head има и ръководи пет офис здания: две в София - Полиграфия офис център и Мегапарк, и три в Букурещ - Oregon Park A, B &C.

Към края на 2023 година заетостта на площите в офис постройките надвишава 95%. Сред наемателите са световните компании Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama.

Lion " s Head работи върху основаването на нова платформа за логистични активи в България и Румъния, която ще бъде подкрепена от инвестицията на IFC. Сделката включва ангажимент новите активи на компанията ще бъдат сертифицирани с EDGE - документа за зелени и устойчиви здания на IFC.

AG Capital е основана от Христо Илиев преди 30 години и сплотява група от компании в бранша на недвижимите парцели. Към момента развива активност и ръководи планове в България, Румъния и Полша. В портфолиото й са водещи дивелъпмънт компании - Park Lane ( бизнес имоти) и BLD и Ultima (жилищните имоти).

International Financial Corporation (IFC) e част от Групата на Световната банка оперира допълнително от 100 страни. През 2023 година IFC влага рекордните 43,7 милиарда $ за подкрепяне активността на частни компании и финансови институции в бързо разрастващите се страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР