Международната финансова корпорация (IFC), филиал на Световната банка, специализиран в

...
Международната финансова корпорация (IFC), филиал на Световната банка, специализиран в
Коментари Харесай

Световната банка деблокира 2 млрд. долара за частния сектор в Украйна

Международната финансова корпорация (IFC), филиал на Световната банка, профилиран в поддръжка на частните вложители, отпуска пакет в помощ на украинския частен бранш на стойност 2 милиарда $, осведоми Франс прес.

Помощите би трябвало да " дават отговор на неотложните потребности на частния бранш, погубен от войната, и да оказват помощ за подготовката на преструктурирането му ", посочи корпорацията в официално съобщение.

Пакетът ще бъде финансиран на половина от лични средства на Международната финансова корпорация, а останалата половина ще се базира на предоставените от държавните управления донори гаранции.

Според данните на Украинската централна банка 11 на 100 от украинските компании е трябвало да затворят от началото на съветската инвазия, a други са свели до най-малко активността си. Освен това пет милиона работни места са били унищожени от началото на спора, заяви украинското министерство на стопанската система.

" Много компании поддържат работни места, както и съществени артикули, и услуги, само че имат потребност от финансиране, с цел да продължат активността си ", посочи корпорацията.

Международната финансова корпорация разгласи също, че е подписала при започване на седмицата съглашение с украинското държавно управление, с цел да му дава стратегически препоръки за възобновяване на стопанската система и промени на банковия бранш.

От началото на спора страната получава огромна финансова поддръжка от интернационалната общественост, отпред със Съединени американски щати, както във боен, по този начин и във финансов проект.

Във вторник страните донори се договориха да дават над 1 милиард евро на Украйна, с цел да оказват помощ на популацията да изкара зимата на фона на унищожената от съветските офанзиви инфраструктура.

От началото на спора Световната банка даде близо 18 милиарда $ на украинското държавно управление, с цел да може то да поддържа съществени публични услуги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР