Международната федерация по волейбол (FIVB) променя формата на световното клубно

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) променя формата на световното клубно
Коментари Харесай

FIVB променя формата на клубния Мондиал при мъжете

Международната федерация по волейбол (FIVB) трансформира формата на международното клубно състезание при мъжете. Бразилските медии оповестяват, че ходът се постанова от натоварения график на тимовете през годината – олимпийски квалификации, континентални шампионати и международно състезание. Очаква се битката за трофея да се редуцира до един-единствен мач – край сред спечелилия от Шампионската лига и носителя на купата в Южноамериканското състезание. Най-вероятно срещата ще се играе на европейска земя.

Mondiale per Club: Il planning restringe l'edizione 2019 del torneo maschile? https://t.co/eEbMgyOCcS leggilo su https://t.co/VcBPGLNNCB pic.twitter.com/xp4wwB5ecC
— Volleyball.it (@Volleyball_it) 20 февруари 2019 година
От основаването на шампионата досега регламентът е променян два пъти – през 1990 година, когато вземат участие 6 тима, след което в борбата за международното злато влизат 8 отбора (2 групи по 4). Форматът на шестте се завръща през 2015 година, на идната година още веднъж са 8.
За сметка на това при дамите нещата се резервират както досега, като още веднъж ще се организира в Китай. Отборите още веднъж са 8, а двата най-добре показали се отбора във всяка група не престават към полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР