Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви промени за следващите издания

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви промени за следващите издания
Коментари Харесай

FIVB увеличи броя на отборите на 32 за Световните първенства

Международната федерация по волейбол (FIVB) разгласи промени за идващите издания на Световното състезание, оповестиха от нашата федерация.

От централата потвърдиха нарастването на броя на участващите тимове в конкуренцията след утвърждението на Административния съвет на FIVB, като 32 тима при мъжете и при дамите ще вземат участие в идващите издания на влиятелния шампионат.

Подобрената формула на надпреварата ще бъде идентична и за двата пола, като тимовете ще бъдат разграничени в осем групи по четири тима за груповата фаза. Първите два тима от всяка група ще не престават напред към етапа на директните елиминации.

Президентът на Международната федерация доктор Ари Граса сподели, че с измененията FIVB се стреми да даде повече благоприятни условия на националите тимове за изява на високо равнище, като в същото време даде зрелищен волейбол на почитателите от целия свят.

" Увеличаването на броя на тимовете, участващи в шампионата, също по този начин ще предложи повече благоприятни условия за тези, които са част от революционната стратегия на Volleyball Empowerment, имаща за цел да увеличи равнището на националните тимове по целия свят. " добави още доктор Граса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР