Международната федерация по тенис (ITF) е започнала разследване срещу Ализе

...
Международната федерация по тенис (ITF) е започнала разследване срещу Ализе
Коментари Харесай

Френска тенисистка е разследвана за нарушаване на допинг правилата

Международната федерация по тенис (ITF) е почнала следствие против Ализе Корне за нарушение на допинг разпоредбите. Французойката е пропуснала три отвън спортни теста през 2017 година, като се допуска, че прикрива позитивна проба.

Френската тенис федерация заяви, че следствието е в ход от 11 януари. Корне е извадена от тима за " Фед къп ", който стартира на 10 февруари. Тя ще пропусне дуелите с Белгия от четвъртфиналите в елитната група.

" Пропуснах три изненадващи проби у дома заради основателни аргументи, които ITF не желае да чуе ", написа в " Туитър " 28-годишната тенисистка.

Тя добави, че е дала 20 отрицателни допинг проби през 2017 година Корне, която има пет самостоятелни трофеи при дамите, ще бъде изслушана през март. До тогава 42-ата в света ще може да взе участие в шампионати от календара на WTA.
pic.twitter.com/zbJN61qIBS
— Alize Cornet (@alizecornet) January 24, 2018
Капитанът на Франция за " Фед къп " Яник Ноа се е съгласил да остави Корне отвън състава, с цел да може " да подготви своята отбрана ". През 2014 година тя победи в международното отборно състезание за смесени двойки " Хопман къп " дружно с Жо-Вилфред Цонга.

Корне стигна до третия кръг в тазгодишното издание на Australian Open, където отпадна от приятната изненада на шампионата Елизе Мертенс. Преди това французойката преодоля 16-годишната китайка Синю Уан и Юлия Гьоргес от Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР