Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) съобщи, че ще проведе първата

...
Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) съобщи, че ще проведе първата
Коментари Харесай

ФИДЕ ще организира първата Онлайн Олимпиада

Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) заяви, че ще организира първата по рода си Онлайн Олимпиада сред 22 юли и 30 август тази година. Отборите, представящи обособените народи, ще се състоят от по шестима шахматисти, като всеки отбор би трябвало да разполага с най-малко 3 дами и с най-малко двама играчи до 20 години, включително и най-малко една госпожица. Всеки тим ще може да разполага с до шест запаси и капитан, който да дефинира състава.

Контролата за игра ще бъде 15 минути плюс 5 секунди за ход, като Олимпиадата ще се състои в две етапи - дивизионен стадий и плейофи от осминафиналите нататък.

В първата фаза на шампионата всички участващи тимове ще бъдат разграничени в пет обособени дивизии - от " Основна " до " Топ ". До 18 юли би трябвало да стане явен броят на участващите тимове в " Основната " дивизия, които първи ще стартират присъединяване си в Олимпиадата. Това ще стане сред 22 и 26 юли. Най-добрите 15 тима ще се причислят към към този момент селектирани 35 отбора в Дивизия 4 (29 юли - 2 август). Процедурата ще се повтори за Дивизия 3 (5 - 9 август) и Дивизия 2 (12 - 16 август), а " Топ " дивизията ще се организира от 19 до 23 август с присъединяване на 40 отбора - 5-те с най-голям рейтинг плюс 20 на континентален принцип и 15-те най-хубави от Дивизия 2.

На 27, 28, 29 и 30 август поредно ще се проведат осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и огромният край.

Всяка федерация ще може да записва собствен тим от 4 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР