Международната федерация по лека атлетика (World Athletics) обмисля въвеждането на

...
Международната федерация по лека атлетика (World Athletics) обмисля въвеждането на
Коментари Харесай

В леката атлетика обсъждат революционна промяна в скока на дължина и тройния скок

Международната федерация по лека атлетика (World Athletics) обмисля въвеждането на ново предписание, което ще промени значително резултатите в скока на дължина и в тройния скок, заяви изпълнителният шеф на централата Джон Риджън.

Той има вяра, че тези дисциплини би трябвало да се отърват от огромния брой фаулове, с цел да станат по-привлекателни за публиката.

" На международното състезание в Будапеща предишното лято една трета от всички скокове бяха фаулове, спортистите стъпваха на дъската при отскока. Това не работи и е загуба на време ", сподели Риджън в изявление за подкаст.

В момента лекоатлетите би трябвало да отскочат от дъска, сложена пред трапа, а новата концепция е да се вкара специфична зона за подскачане, която да е доста по-голяма по повърхност от сегашната дъска, като измерването на дължината на скока ще става от мястото, от което спортистът е отскочил.

" Ние тестваме зона за подскачане, а не дъска, и измерваме от кое място спортистът отскача и къде се приземява. Това значи, че всеки един скок е от голяма важност ", добави изпълнителният шеф на World Athletics.



Международната федерация също желае да подсигурява, че новите правила няма да провокират забавяния на надпреварите.

" Разработваме способи по какъв начин можем да получим незабавни резултати, тъй че да не се постанова да чакате 20 или 30 секунди, преди резултатът да бъде разгласен ", сподели още Джон Риджън.

Предложената смяна обаче към този момент е подложена на съществени рецензии, в които се включи и четирикратният олимпийски първенец в скока на дължина Карл Люис, който написа следното известие в обществените "

Карл Люис завоюва златото в скока на дължина на четири поредни олимпийски игри, а неговото достижение от 8.87 метра през 1991-о е трето във безконечната класация.

" Трябва да изчакате до 1 април за първоаприлските смешки. Отскокът от дъската е най-трудното нещо. Тази смяна просто ще отстрани най-трудното в дисциплината. Просто направете коша за баскетбол по-голям за наказателните удари, тъй като доста играчи пропущат от линията ", съобщи Люис.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР