Международната федерация по джудо наложи забрана на Иран за участие

...
Международната федерация по джудо наложи забрана на Иран за участие
Коментари Харесай

Изхвърлиха Иран от международните състезания по джудо

Международната федерация по джудо наложи възбрана на Иран за присъединяване в надпревари поради отхвърли на страната да се изправя против израелци.

Федерацията издаде краткотрайна възбрана предишния месец, до момента в който разследваше отчет, в който се загатва, че джудист е получил разпореждане да загуби съзнателно на Световното състезание, с цел да избегне среща с израелец в идващия кръг.

„ След събитията, които се случиха по време на последния международен шампионат в Токио през тази година, се афишира окончателната възбрана на Иранската федерация по джудо от присъединяване в интернационалните надпревари “, споделиха от Международната федерация в свое изказване.

Иранецът Саеид Молаеи, защитаващ международната си купа на шампионата в японската столица през август, призна, че е получил разпореждане да откаже полуфинала си, вместо да се изправи против представител на Израел във край в категория до 81 кг. 27-годишният джудист отстъпи в полуфинала и след това загуби и в разногласието за третото място. Молаеи показа по-късно, че е бил инструктиран да се отдръпна от шампионата от президентите на Иранската федерация по джудо и Иранския олимпийски комитет.

Отхвърляйки обвиняванията по собствен адрес, от Иранската федерация отхвърлиха за напрежението, сложено върху Молаеи да се отдръпна от Световното. Джудото е един от най-силните спортове в Иран и възбраната идва като сериозен удар по упоритостите на страната девет месеца преди старта на Игрите в Токио. Очаква се Техеран да апелира решението на Международната федерация по джудо пред Спортния трибунал в Лозана. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР