Международната автомобилна федерация (ФИА) приключи със своето разследване на инцидента

...
Международната автомобилна федерация (ФИА) приключи със своето разследване на инцидента
Коментари Харесай

ФИА приключи разследването на инцидента с трактора от Гран При на Япония

Международната автомобилна федерация (ФИА) завърши със своето следствие на случая с трактора, който се появи на пистата по време на конкуренцията за Гран При на Япония във Формула 1 преди две седмици. 

Припомняме, че след злополуката на Карлос Сайнц в първата обиколка на мокрото съревнование на „ Сузука “ на пистата бе извадена колата за сигурност, която да подсигурява безвредното премахване на болида на испанеца. Още преди обаче колоната да се събере зад автомобила за сигурност на трасето се появи и трактор, което сътвори доста рискова обстановка, изключително при понижената видимост поради дъжда.

Може би най-опасната обстановка бе обвързвана с Пиер Гасли, който мина в много висока скорост около мястото на случая в опита си да настигне колоната, откакто трябваше да спре в бокса в края на първия тур. След този случай французина, а и доста някогашни и сегашни водачи избухнаха против наличието на трактора на трасето, което се случи единствено 8 години след съдбовния случай на Жул Бианки.
 Пилотите във Формула 1 са гневни на ФИА след Гран При на Япония Пилотите във Формула 1 са гневни на ФИА след Гран При на Япония
След този мощно отрицателен отзив от ФИА бързо оповестиха, че ще проверяват случилото се, с чел възстановяване на сигурността за в бъдеще.

„ Процедурни проблеми бяха остановени и ще бъдат поправени в къс и средносрочен проект. Откритията ще бъдат направени обществени в околните дни “, се споделя в късото мнение на ФИА.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР