Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 трябва да променят

...
Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 трябва да променят
Коментари Харесай

Ферари поиска промяна на правилата за двигателите във Формула 1

Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 би трябвало да трансформират разпоредбите си и да разрешат потребление на по-голям брой мотори. За това прикани шефът на Ферари Матия Биното, съгласно който актуалните ограничавания водят до безпорядък в пояснение на правилника.

С актуалните ограничавания един водач може да употребява до три мотора в границите на 22 надпревари, а също по този начин има и други ограничавания по детайли от задвижващата система. При надвишаване на броя се стига до санкции на стартовата решетка.

В последните сезони доста рядко водачи се оправят с лимита, а заради тази причина мотори бяха сменяни преди надпреварите в Белгия и Италия, където изпреварванията са по-лесни. В последния старт на Монца се стигна до доста санкции и безпорядък в установяване на стартовата решетка, което лиши няколко часа.

" Мисля, че такава обстановка не би трябвало да се повтаря. Причината определянето на решетката да отнеме толкоз време е, че има друго тълкувание на разпоредбите. Първо би трябвало да се намерения за тези санкции и по какъв начин те се постановат ", разяснява Биното.
" Три мотора са прекомерно малко и считам, че това би трябвало да се промени в идващите сезони ", добави шефът на Ферари.

След 16 кръга Макс Верстапен с Ред Бул е безапелационен водач и има задатък от 116 точки пред водача на Ферари Шарл Льоклер.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР