Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) очаква пътническият самолет на

...
Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) очаква пътническият самолет на
Коментари Харесай

IATA очаква самолетът на Боинг 737 MAX да се върне в небето от август

Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) чака пътническият аероплан на " Боинг " 737 MAX да се върне в небето от август, разгласи ръководителят на асоциацията и добави, че финалното решение ще бъде взето от регулаторите , осведоми " Ройтерс ".

Самолетът беше партерен в целия свят през март след две самолетни произшествия в границите на пет месеца, които лишиха живота на повече от 300 души.

Генералният шеф на IATA Александър дьо Жуниак разясни, че не чака употребата на самолета да бъде обновена през идващите 10-12 седмици.

" Но това не е в нашите ръце . Това е в ръцете на регулаторите ", разясни той пред публицисти в Сеул.

IATA възнамерява да провежда среща на авиопревозвачите, регулаторите и производителите до 5-7 седмици , с цел да обсъдят какво е нужно да се възобнови потреблението на 737 MAX, сподели още Жуниак.

От коментара му стана ясно, че на среща на IATA в Монреал през предходната седмица членовете на асоциацията са оповестили, че и склон регулаторите да си сътрудничат по-тясно при взимане на решението за самолета.

Източници разкриха пред " Ройтерс ", че Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати се чака да утвърди потреблението на самолета най-рано през юни. Представители на американския регулатор са уведомили членове на авиационната организация на Организация на обединените нации на среща предходната седмица.

Американските компании като United Airlines, Southwest Airlines и American Airlines са спрели самолета най-рано доникъде на август.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР