Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) спря разследването срещу двама

...
Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) спря разследването срещу двама
Коментари Харесай

AIBA спря разследването срещу двама, но не и срещу Груева

Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) спря следствието против двама от членовете на изпълкома си, само че не и против българката Емилия Груева. Дисциплинарната комисия оправда Умар Кремльов (Рус) и Владимир Продивус (Укр), които бяха упрекнати за нарушавания на " етичния кодекс " дружно с Груева, която с изключение на член на изпълкома е и началник на комисията по женски бокс, оповестява в “Сега”.

Причината за следствието е, че и тримата подлагаха на критика ръководството на AIBA в лицето на някогашния президент Гафур Рахимов, както и на заменилия го на поста Мохамед Мустасан, който неотдавна също подаде оставка. Кремльов, който е общоприет секретар на съветската федерация, упрекна Рахимов за това, че МОК лиши олимпийския лиценз на AIBA.

AIBA разследваше Кремльов и Продивус за " хипотетични престъпни обвинявания ", както и за това, че са дали подправена информация за предишното си. В обособени известия обаче дисциплинарната комисия заяви, че няма доказателства за обвиняванията против двамата.

По случая с Груева към момента няма известие от AIBA. Българката обществено подлага на критика ръководството на Мустасан, който след това я упрекна в нарушаване на етичния кодекс. Мароканецът подаде оставка като краткотраен президент на 6 август, а на 31-ви изпълкомът би трябвало да избере негов заместител, преди изборите за непрекъснат президент през ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР