Международната агенция за енергетика (МАЕ) се обърна с призив към

...
Международната агенция за енергетика (МАЕ) се обърна с призив към
Коментари Харесай

МАЕ призова големите производители на петрол да увеличат добива


Международната организация за енергетика (МАЕ) се обърна с апел към ОПЕК и страните отвън картела, огромни производителки на нефт да усилят добива, защото пазарът навлича в алена зона.

„ Всички би трябвало да разберем рисковата обстановка, петролните пазари навлизат в алената зона “, предава Bloomberg думите на изпълнителния шеф на МАЕ Фатих Бирол.
„ Трябва да се постараем да задържим взаимно пазара, защото това през днешния ден може да са просто лиши вести за потребителите, вносителите, а на следващия ден това може да са неприятни вести за производителите “, разяснява той.

По-рано МАЕ съобщи, че растежът на цените на петрола може да се отрази на търсенето в най-бързо растящите страни в света, в случай че производителите не подхващат стъпки за нарастване на доставките.

Фатих Бирол означи, че приветства напъните на огромният производител на нефт Саудитска Арабия за нарастване на производството, само че счита, че все пак напрежението на пазара ще се резервира. „ Ако главните производители не подхващат стъпки (за нарастване на производството), четвъртото тримесечие ще бъде доста мъчно “, споделя той за организацията.

Предупреждението на Фатих Бирол идва слез скок от 20 % на цените на петрола от август, напомня Интерфакс. Освен това вносът от Иран спада по-бързо от предстоящото, защото доста от огромните вносители прекратяван покупката на ирански нефт доста преди глобите от страна на Съединени американски щати, които би трябвало да влязат в действие при започване на ноември.

„ Търсенето, както и преди е доста високо, размерът на рандеман на нефт във Венецуела понижава в огромни количества, производството на Иран също върви надолу “, споделя още ръководителят на МАЕ. „ Свободното рухване на производството във Венецуела може да попречи на нарастването на добива до 1 млн. барела дневно “, споделя още Фатих Бирол.
По данни на МАЕ, Саудитска Арабия, която към сегашния миг добива 10,7 млн. барела дневно може да усили добива до 11 млн. барела дневно. Министъра на енергетиката на Саудитска Арабия по-рано сподели, че свободните мощности за рандеман на страната са за още 1,3 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР