Международната агенция за атомна енергиясъобщи вчера, че е започнала инспекциите

...
Международната агенция за атомна енергиясъобщи вчера, че е започнала инспекциите
Коментари Харесай

МААЕ започна инспекции в Украйна за „мръсна бомба“

Международната организация за атомна енергиясъобщи през вчерашния ден, че е почнала инспекциите си в Украйна, които бяха поискани от украинските управляващи, откакто съветският президент Владимир Путин упрекна Киев, че конструира " мръсна бомба ", съобщи Българска телеграфна агенция, позовайки се на инфромация от Франс прес.

Инспекторите от МААЕ " започнаха и скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна ", съобщи основаната във Виена организация.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че в границите на тази седмица ще заяви " първите изводи по отношение на инспекциите на двата обекта ", се споделя в изказване на интернационалната организация.

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското държавно управление.

Русия упреква Киев, че се готви да употребява " мръсни бомби " против съветските сили в Украйна. Украинското държавно управление обаче подозира, че самата Русия желае да употребява " мръсна бомба " и да трансферира виновността за това на Украйна.

Според Киев възможен претекст за това може да е желанието на Москва да си сътвори предлог за използването на нуклеарни оръжия в Украйна, където съветските сили губят позиции.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР