Международната агенция за атомна енергия ще представи идеи на Украйна

...
Международната агенция за атомна енергия ще представи идеи на Украйна
Коментари Харесай

МААЕ ще представи идеи как да се осигури безопасността на ядрените обекти в Украйна

Международната организация за атомна сила ще показа хрумвания на Украйна и на Русия в идните часове за това по какъв начин да се  осигури сигурността на нуклеарните обекти в Украйна и евентуално доста скоро може да има и среща по въпроса. Това съобщи ръководителят на организацията Рафаел Гроси, съобщи Ройтерс.

" Доста съм обнадежден по отношение на едно значимо нещо - Украйна и Руската Федерация желаят да работят с нас и се съгласиха да работят с нас ", сподели Гроси на конференция след пътешестване до Турция, където той се срещна поотделно с министрите на външните работи на Русия и на Украйна.

" Трябва да се придвижим напред бързо ", добави той.

Гроси сподели, че към този момент МААЕ не може да удостовери, че Чернобилската АЕЦ е включена още веднъж към електропреносната мрежа, съобщи Ройтерс.
Същевременно съветското министерство на защитата сподели, че се е съгласило да разреши на украински екип да ремонтира електропреносните линии в зоната към Чернобил.

МААЕ пък напомни, че връзките с Чернобил и със Запорожката нуклеарна централа са се влошили и обстановката поражда безпокойствие.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР