Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че се наблюдават

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че се наблюдават
Коментари Харесай

ММАЕ: Наблюдават се все повече признаци, че Северна Корея се подготвя да извърши ядрен опит

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че се следят от ден на ден признаци, че Северна Корея се приготвя да направи първия си нуклеарен опит от 2017 година, съобщи ДПА.

" Надяваме се да не се стига до такава степен, само че, за жалост, индикациите сочат друго ", съобщи шефът на МААЕ Рафаел Гроси в Ню Йорк.

" Това е нещо, което буди мощно безпокойствие у всеки, тъй като ще бъде следващото удостоверение, че си имаме работа с нуклеарна стратегия, която се развива на цялостни обороти, и то по много стеснителен метод ", добави още той.

От юни МААЕ показва терзания за интензивност на полигона Пунгери, на който сред 2006 и 2017 година КНДР извърши шест пробни нуклеарни гърмежа.

Американските военни насочиха предизвестие към Северна Корея, че всяко нуклеарно нахлуване от нейна страна против Съединени американски щати или техен съдружник " ще докара до края на режима " в Пхенян, съобщи Асошиейтед прес.

Във вторник американският заместител държавен секретар Уенди Шърман съобщи при посещаване в Токио, че Съединени американски щати ще употребяват целия си боен капацитет, " в това число нуклеарния ", с цел да защитят съдружниците си Южна Корея и Япония.

Правителството в Пхенян е с наложени тежки интернационалните наказания поради нуклеарните си оръжия и програмата си за балистични ракети.

Тази нощ Северна Корея още веднъж реализира ракетни тествания. От провинция Кануон по посока на Японско море бяха изстреляни две балистични ракети с дребен обхват, съобщи организация Йонхап
По-рано бе обявено, че КНДР е изстреляла една балистична ракета.

Това е 28-мото ракетно тестване на Северна Корея за тази година, отбелязва Киодо.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР