Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) представи основни аргументи за

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) представи основни аргументи за
Коментари Харесай

Инвестициите в атомна енергия са най-добрият преход към устойчива безвъглеродна система

Международната организация за атомна сила (МААЕ) показа съществени причини за бързото развиване на атомната енергетика на фона на постепенния отвод от въглища. Те са разказани в новата листовка „ Атомната енергетика за безвъглероден свят “, която ще бъде показана на климатичната среща на Организация на обединените нации през ноември в Глазгоу. Целта е да се аргументира научно потвърдена политика и да се насърчат вложенията в атомна сила.

„ Атомната енергетика би трябвало да заеме своето място на масата на договаряния при разискване на енергийната и климатична политика “, означи при показване на брошурата генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси. По въпроса за таксономията на Европейски Съюз и включването на атомната сила в общата система за подредба, която да предизвиква вложения в резистентен напредък, Гроси уточни, че „ атомната енергетика е с екологично неутрални характерности и това би трябвало ще бъде взето под внимание “.

В документа се акцентира какъв брой значимо е поддържането на актуалните атомни мощности в работно положение. Според МААЕ, удължаването на периода на употреба на АЕЦ от 40 на 60 години ще разреши да се резервира 95 гигавата нисковъглеродно произвеждане до 2025 година и още 90 гигавата до 2030 година Инвестиционните разноски за това ще са 650 $ за киловат за планове за удължение на употребата на атомните централи в огромна част от Европа и Съединени американски щати и ще основат до 370 000 работни места в границите на десетилетие. „ Инвестициите в атомната енергетика са едни от най-ефективните дейности за стабилно възобновяване на стопанските системи след пандемията, както и за преход към устойчива безвъглеродна енергийна система “, декларират от МААЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР