Международната Агенция по Енергетика (МАЕ) заяви, че метановите емисии, създавани

...
Международната Агенция по Енергетика (МАЕ) заяви, че метановите емисии, създавани
Коментари Харесай

МАЕ: Метановите емисии са по-високи отколкото правителствата твърдят

Международната Агенция по Енергетика (МАЕ) съобщи, че метановите излъчвания, създавани при обработката на нефт, газ и въглища са доста по-високи в сравнение с държавните управления настояват, осведоми Асошиейтед прес.

Анализите на основаната в Париж организация демонстрират, че излъчванията са с към 70% повече в сравнение с в данните, предоставени от държавните управления по света. Те прибавиха, че в случай че се спре теча и всички дупки се запушат, то уловеният метан ще е задоволителен да обезпечи енергийните ресурси на Европа.

Данните демонстрират, че има потребност от мониторинг и по прецизна политика за намаляването на излъчванията на мощния парников газ, споделят от МАЕ.

Според специалистите метанът е основната причина за повишение на температурите с към 1/3 от началото на Индустриалната гражданска война. Газът се задържа доста по-малко време в атмосферата от карбоновия диоксид.

Горенето на метан наподобява като бърз и съдбоносен метод за ограничение на климатичните промени в идните десетилетия.

От МАЕ оповестиха, че метановите излъчвания в енергийния бранш са се покачили с 5% през миналата година. Метанът, който е изминал в атмосферата е с размер 180 милиарда Кубически метра.

Страните с най-високи метанови излъчвания са Китай, Русия, Съединени американски щати, Иран и Индия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР