Международната агенция по енергетика (МАЕ) смята, че Европа трябва незабавно

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) смята, че Европа трябва незабавно
Коментари Харесай

МАЕ: Европа трябва незабавно да намали потреблението на газ

Международната организация по енергетика (МАЕ) счита, че Европа би трябвало неотложно да понижи потреблението си на газ в изискванията на актуалната енергийна рецесия. Тази зима може да се окаже исторически тест за европейската взаимност, съобщи ръководителят на МАЕ Фатих Бирол.

" Първата непосредствена стъпка за запълване на газовите складове в Европа до уместно равнище преди зимата е да се понижи актуалното ползване на газ в Европа и спестеното гориво да се складира ", написа Бирол в коментар, оповестен на уеб страницата на МАЕ.

Европа би трябвало да понижи потреблението на газ с 12 милиарда кубически метра преди началото на отоплителния сезон, което се равнява на 130 танкера полутечен природен газ, сподели Бирол.

Бирол предлага на европейските водачи пет ограничения, които да им оказват помощ да се приготвят за зимата. Правителствата на Европейски Съюз би трябвало да вкарат аукционни платформи за промишлени консуматори на газ, да сведат до най-малко потреблението на газ в енергийния бранш, да подобрят координацията сред операторите на газ и електрическа енергия, да оказват помощ за понижаване на потребността от електрическа енергия от семействата и да съгласуват планирането в изключителни обстановки на национално и европейско ниво. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР