Международна служба за борба с измамите е по петите на

...
Международна служба за борба с измамите е по петите на
Коментари Харесай

Скандал! Чужда спецслужба заковава Джейхан Ибрямов като ръководител на ОПГ за пране на пари заедно с Калоян Георгиев от Занзибар и фармацевтичния бос Амир Ал Хусаини

Международна работа за битка с измамите е по петите на Организирана незаконна група, занимаваща се с пране пари, чийто уредник е мъжката секретарка на Ахмед Доган - Джейхан Ибрямов, довериха наши източници по високите етажи на следствието.

 

Припомняме, че през м. август т.г., при следващата разрушена незаконна група на територията на страната за източване на Данък добавена стойност се оказа, че деятелен участник в закононарушенията им е Джейхан Ибрямов, които ги е покровителствал и за компенсация употребява джип Renge Rover и апартамент, които се водят благосъстоятелност на една от компаниите които са били включени в незаконната скица.

 

Но както е споделил народът, всяка крушка си има опашка.

Оказва се, че Ибрямов е разследван и от непозната работа за пране на пари отвън територията на България, и че е от дълго време в схемите за укриване на Данък добавена стойност, където лъсва свързаността му с добре познати на прокуратурата герои у нас.

 

Ето защо става въпрос. В следствието, по което службите работят, Джейхан Ибрямов е засечен като уредник на ОПГ, а парите се изпирали през строителство в Занзибар посредством българина Калоян Георгиев. Другите участници са Мирослав Тодоров - лицето, изтеглило на каса 58 млн. лв. в брой при последната интервенция за Данък добавена стойност от Прокуратурата, както и лекарственият аферист Амир Мохамед Ал Хусаини, който има няколко каузи у нас за измами с Данък добавена стойност от медикаменти, а прокуратурата го упреква, че е ощетил бюджета  сред 70-90 млн. лв. през покупко-продажбите с фармацевтичните артикули.

 

Оказва се, че тази група лица работят от години, само че с помощта на покровителството от страна на Джейхан, никой от участниците не получава наказване (най-вече Амир Ал Хусаини, които има няколко каузи за Данък добавена стойност измами, а е получил единствено една условна присъда).

Множество други сигнали и разработки по този начин и не влизат в правосъдна фаза, още веднъж с помощта на индивида на Доган. Но макар чадъра от страна на Ибрямов се оказва, че непозната работа работи и разкрива радикално дейността  на тази незаконна група. Когато арестуват Амир Ал Хусаини за източването на Данък добавена стойност и скица за реекспорт за медикаменти преди няколко години, тои е засечен да работи точно с Мирослав Тодоров и с Калоян Георгиев (когото сега медиите интензивно показват като БГ-бизнесмен, правещ необикновен бизнес в Занзибар посредством строителство).

 

Свързаността им по делото за Данък добавена стойност с медикаменти е покрита от Джейхан и единствено Амир Ал Хусауни и няколко дребни сложени лица са задържани по мега абсурда с източването на Данък добавена стойност за 70 млн., където са забъркани доста лечебни заведения и аптеки, плюс куп страни и компании в реекспорта за милиони левове.

 

Но Джейхан и компания пропущат една дребна детайлност.  Оказва се, че при реекспорта на медикаментите доста страни получатели в Европейски Съюз също стартират да работят по този сигнал и следствията от непознати служби започват. През това време групата която има доста сериозна организация работи на цялостни обороти.

 

Амир и Мирослав не престават схемите дружно с Калоян Георгиев, който внезапно осъмва като необикновен бизнесмен с мега планове в Занзибар, възхваляван от малките екрани и уеб сайтове против солидно възнаграждение под масата. Групата толкоз се е самозабравила, че не обръща внимание на първия сигнал, че скоро приказката ще свърши и ще имат проблеми с правораздаването.

 

През месец септември 2023 година, ДАНС дава отчет в Народното събрание, в които има лист с търговци, свързани с аптеки и изнасящи нелегално дефицитни медикаменти. В този отчет компаниите, които са изнасяли контрабандно медикаменти са 3 - като едната е “Нипон Бел Матрикс ” ЕООД, благосъстоятелност на Калоян Георгиев. Джейхан още веднъж се намесва и абсурдът се разминава тихомълком за Калоян като единствената вреда е, че компанията му стопира да работи и да прави експорт на медикаменти.

 

А от цялата история губещи се оказват няколко български банки, които са дали заеми за няколко милиона на компанията му и не могат да си получат назад парите. Напук на отчета на ДАНС Калоян, Джейхан, Мирослав, Амир и компания не престават да “действат ”, ощетявайки родните и европейски данъкоплатци.

 

Калоян е “изпран “ и продължава да бъде представян като топ строител и колонизатор в африканската страна, където продава фантазии под формата на първокласни къщи най-вероятно с парите от Данък добавена стойност измами и реекспорт на неразрешени медикаменти.

 

Въпреки това бърз обзор на бизнес историята му демонстрира, че той е ни повече, ни по-малко участник в незаконната група. Единствената му компания, потвърдила някакви обороти и облаги, е сдружението, което ДАНС афишира в отчета си - “Нипон Бел Матрикс ” ЕООД.

Това се удостоверява и от първите изявленията, където той споделя, че имал компании по целия свят и бил доста сполучлив в бизнеса с медикаментите и във фармацията като цяло. Справките на родното ФБР пък изясняват къде се корени небивалият му “успех ”.

 

В идващите си медийни изяви той комфортно не помни за “медицинското ” си занимание и към този момент се показва единствено като бизнесмен. За сметка на това Джейхан и компания  не престават да си живеят в техният си свят и да бъдат недосегаеми за правораздаването, разяснява източникът ни от спецслужбите.

 

Но както споделят в една сентенция: всяко начало си има край. Родната прокуратура се разсъни и удари по Ибрямов, част от неговите схеми са разкрити, а Мирослав Тодоров и останалите от групата са в ареста по Данък добавена стойност измамата със земеделците. Да се надяваме скоро, че и непознатата работа, която работи по индивида на Доган в комплект с Калоян от Занзибар и Амир, ще последва тукашната прокуратура  и ще завърши следствието по тази интернационална скица за пране на пари с арести.

 

В информацията която получихме в редакцията ни уведомяват, че непознатите служби напълно скоро щели да изискат подпомагане от тукашните им колеги  с цел да се обясни по какъв начин и с какви пари Калоян строи с обсег в Занзибар и най-много за какво не му е потърсена отговорност за износа на неразрешени медикаменти от България за Европа.

 

Другият стеснителен миг в сигнала е, че има данни от интернационалните ни сътрудници, че финансовите измами и прането на пари от страна на Мирослав Тодоров не са единствената му престъпна активност. Оказва се, че той е забъркан в трафик на псевдоефедрин, съставна част нужна за синтеза на метамфетамина - " Пико ". Парите от тази активност също се легализирали през строителство в Занзибар. У нас към този момент имаше случай, когато Мирослав Тодоров бива хванат в миг на такава договорка само че “чадърът “ разпънат над незаконната група от Ибрямов за следващ път си свършва работата и наказване за Тодоров няма, а казусът е потулен.

 

Да се надяваме, че откакто българската прокуратура започна  реализация  и част от групата на Джейхан е в ареста, ще последват и арести и за останалите й членове, и ще бъде спряна незаконната им активност която продължава с години, разясниха осведомени с аферата.

 

“Що се отнася до мъжката секретарка на Ахмед Доган, чакаме от Лаура Кьовеши и европрокуратурата да го арестуват и той да бъде първият арестуван политик, забъркан в корупция, с цел да се спре тази безотговорност на дерибеите. Дай Боже скоро прокурор Кьовеши да развърти метлата тъкмо както стори в Румъния, след арестите и делата против тамошните министри и депутати ”, показаха Надежда информаторите ни.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Джейхан Ибрямов ОПГ пране на пари Калоян Георгиев Занзибар Амир Ал Хусаини ДАНС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР