Международна правозащитна група в петък поиска мирните преговори между Съединените

...
Международна правозащитна група в петък поиска мирните преговори между Съединените
Коментари Харесай

Амнести призова за спиране на насилието срещу цивилни в Афганистан

Международна правозащитна група в петък изиска мирните договаряния сред Съединените щати и афганистанските талибани да включват ангажимент и от двете страни да прекратят всички офанзиви против цивилните в страната.

Amnesty International съобщи, че жертвите измежду цивилните остават на съвсем рекордни равнища в Афганистан, като упрекват за тях както проправителствените сили и в това число съдружните им сътрудници, ръководени от Съединени американски щати, по този начин и в талибанските бунтовници.

Организация на обединените нации разгласи, че войната в Афганистан е умъртвила или ранила над 100 000 цивилни единствено през последните 10 години. Близо 34 000 афганистанци са убити през този интервал, множеството от които деца.

Радикалното придвижване " Талибан " от Афганистан може да подпише спокойно съглашение със Съединените щати до края на този месец.

Членовете му предадоха на специфичния делегат на Съединени американски щати документ, предлагащ да се откри краткотраен режим на преустановяване на военните дейности в Афганистан за интервал от 7 до 10 дни.

През септември Съединени американски щати и талибаните бяха на крачка от подписването на съглашение за евакуиране хиляди американски войски в подмяна на гаранции за сигурност. Очакваше се и да се проправи път към директни договаряния сред талибаните и държавното управление в Кабул, които да доведат до допустимо спокойно съглашение след повече от 18 години война. Същият месец обаче Тръмп назова многогодишните старания " мъртви " и отдръпна покана към бунтовниците да се причислят към секрети договаряния.

В началото на декември обаче Вашингтон възобнови договарянията с талибаните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР