Международна конференция РАСтем заедно“, организирана с помощта на родители на

...
Международна конференция РАСтем заедно“, организирана с помощта на родители на
Коментари Харесай

Родители на деца с аутизъм от Източна Европа организират международна конференция `РАСтем заедно` |

Международна конференция „ РАСтем дружно “, проведена благодарение на родители на деца с аутизъм от Източна Европа ще се организира на 28 и 29 април 2022 година

По данни от последното проучване през 2020 год. на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, Съединени американски щати, аутизмът е нарушаване на развиването, което визира връзката и държанието на едно на всеки 54 деца по света. В България статистика се води едвам от 2014 година и съгласно нея, диагностицираните деца у нас са над 100 всяка година, само че специалисти допускат, че евентуално броят е още по- огромен.

Форумът „ РАСтем дружно “ ще се организира онлайн, с отворен достъп, давайки опция за включване на всички заинтригувани родители, психолози, специфични педагози и логопеди, работещи с деца с аутизъм, студенти, като ще показа теоретични и на практика аспекти за поддръжка и професионална помощ на хора със положения от аутистичния набор и техните фамилии. Основна цел на конференцията е обгръщане на въпросите, свързани с интегриран метод и ранна диагностика, развиване на връзката, сензорна сфера и игри. Специално внимание ще бъде отделено на тематиката за образованието, както във връзка с организацията на просветителната среда, използването на разнообразни подходи и методологии, по този начин и в посока форми за осъществяване (редовни занятия и отдалечена работа).

В плануваните сесии, потвърдени експерти и лектори от България и чужбина ще споделят своя богат на практика и теоретичен опит по тематики като:

- Слуховата дисфункция, различаване и ръководство на страстите, потреблението на писмена (опростена) връзка при контакт и работа с юноши и възрастни с разстройства от аутистичния набор.
- Насоки за диагностика и поддържане на здравето на деца и юноши от спектъра. Начини на хранене и имунни метаболитни процеси.
- Психично положение на хора с аутизъм, поддръжка в процеса на превъзмогване на стресови обстановки и развиване на умения за саморегулация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР