Международна конференция на тема “Генетика на стареенето и дълголетието” в

...
Международна конференция на тема “Генетика на стареенето и дълголетието” в
Коментари Харесай

Дълголетниците имат гени защитници от болести

Международна конференция на тематика “Генетика на стареенето и дълголетието” в съветския черноморски курортен град Сочи, извършена неотдавна, събра над 200 учени от 31 страни. Предлагаме определени мнения и изявленията с някои от световноизвестните учени генетици.

Повечето от тях звучат по-скоро оптимистично, макар че забележителният американски академик Ян Вайг от Медицинския лицей “Албърт Айнщайн” в Съединени американски щати може би освен на смешка споделя: “Единствената причина, заради която хората се пробват да намерят нещо позитивно в стареенето, е отчаянието”.

Повечето дълголетници са съумели да избегнат заболяванията на стареенето: диабет, сърдечносъдови болести, деменция, отбелязва различен знаменит експерт по дългоденствие, проф. Клаудио Франчески от Университета в Болоня - един от водещите откриватели в плана “Генетика на здравословното стареене в Европа”.

“Дълголетници - това е положителна тематика, макар че е за стареенето, - споделя ученият. - Но е трудничко да ги срещнеш: единствено един на четири-пет хиляди индивида доживяват до 100 години. У нас, в Италия, е по-лесно да ги учим, ние имаме 15 хиляди дълголетници. Както и в Япония, там по някакви аргументи хората живеят по-дълго спрямо всички останали страни. Благодарение на това в този момент учим освен дълголетниците, само че и супердълголетниците - тези, които са трансферирали 110 години. Най-забележителното при тях е, несъмнено, това, че живеят 30-40 години повече от останалите. И присъщото при тях е, че са избегнали по някакъв метод заболяванията, свързани със стареенето. И даже да заболеят, това се случва с 20-30 години по-късно. Половината дълголетници са с добре работещи интелектуални функционалности, т.е. могат да живеят независимо. И, несъмнено, в по-голямата си част те са дами.

И още нещо значително: техните към този момент остарели 70-годишни деца са в доста по-добра форма от своите връстници, родени от “обикновени” родители. С една дума, в случай че имате в рода си дълголетници, възможностите ви да доживеете до 100 години, доста се повишават”.

Още забавни определени мнения и изявленията със световноизвестни учени генетици четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР