Международна група учени откри гробове, свързани с древна култура, която

...
Международна група учени откри гробове, свързани с древна култура, която
Коментари Харесай

Откриха неизвестна цивилизация в Африка

Международна група учени откри гробове, свързани с антична просвета, която е съществувала в Либийската пустиня преди древноегипетската цивилизация, заяви Сайънс алърт.

Тленните остатъци и артефактите датират от 9300 - 4000 година прочие Христа и свидетелстват за съществуване на развити обществени връзки. Били изследвани гробове от края на неолита (4600 - 4000 година прочие Христа), които се намират край брега на пресъхнало езеро покрай обекта Джебел Рамла. По това време климатът в пустинята бил по-влажен, в сравнение с е в този момент. Това разрешило фермери да се заселят в региона. За въпросната просвета са присъщи развъждането на добитък и построяването на мегалити, напомнящи Стоунхендж.

През 2001 - 2003 година археолози направили разкопки в три гробища, в които били открити 68 скелета и артефакти, в това число глинени съдове, декорации от морски раковини, камъчета и черупки от щраусови яйца. Било открито, че хората по това време се отличавали с ниска детска смъртност, висок растеж и релативно огромна дълготрайност на живота - 40-50 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР