Международна група следователи, с подкрепата на ООН, ще установява извършителите

...
Международна група следователи, с подкрепата на ООН, ще установява извършителите
Коментари Харесай

Международна група следователи ще разследва нападенията в Саудитска Арабия, Пентагонът е изпратил криминалисти

Международна група следователи, с поддръжката на Организация на обединените нации, ще открива причинителите на нападенията против петролни обекти в Саудитска Арабия, съобщи през вчерашния ден на конференция в Джеда саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман, съобщи ТАСС.

"За следствието на офанзивите ще бъде основана с поддръжката на Организация на обединените нации интернационална група следователи, които ще дойдат в кралството ", съобщи министърът. Той отбелязва, че към момента не се знае кой стои зад офанзивите против петролните уреди на компанията "Сауди Арамко ", осъществени в нощта на 14 септември.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд удостовери през вчерашния ден пред публицисти, че Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати /СЕНТКОМ/ е изпратило в Саудитска Арабия криминалисти, които да оказват помощ на локалните управляващи в "оценката на офанзивите " против петролните обекти на кралството, заяви пресслужбата на Пентагона.

Дънфорд отбелязал, че Вашингтон дава на Рияд време за оценка на случилото се, само че всичко сочи, че зад нападението стои Иран или свързани с него сили.

Генералът добавил, че в Пентагона се създават вероятни разновидности за отговор, в това число военни, стопански, политически и дипломатически ограничения.

Pentagon ordered to offer options as US rules out ‘knee jerk’ response to Saudi attack – CNN https://t.co/3RMU25q6IR pic.twitter.com/s20oCN6wNt
— FALAH NEWS (@falahnewss) September 18, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР