Международен медицински екип стигна до заключението, че приблизително 1,5 милиона

...
Международен медицински екип стигна до заключението, че приблизително 1,5 милиона
Коментари Харесай

Минимум 1,5 млн. деца за загубили родители или близки роднини заради коронавируса

Международен медицински екип стигна до заключението, че почти 1,5 милиона деца са изгубили най-малко един родител, баба, дядо или аставник вследствие на пандемията. Констатациите на учените са оповестени в английското научно издание The Lancet, съобщи БГНЕС.

" Стойностите на загубите, които получихме, са единствено минимализирани - действителният брой деца, изгубили едно или две лица, които ги устоят може в действителност да бъде по-висок. Разпространението на нови вариации на вируса и закъснение на имунизацията може да докара до обстоятелството, че броят на ковид-сираците да нарасне с още няколко милиона ", сподели Джулиет Унвин, откривател от Империъл Колидж в Лондон.
 Категорични данни: При повече имунизирани, Делта вълната на ковид не носи висока смъртност Категорични данни: При повече имунизирани, Делта вълната на ковид не носи висока смъртност
Ефективното репродуктивно число на болестта с ковид в България към този момент е покрай 1.2. Това написа в своя профил във Facebook математик...

За да получат такава информация, учените са употребявали статистически данни за смъртните случаи от коронавирусна зараза, предоставени от СЗО и националните медицински отдели, както и способи, които преди са били употребявани за оценка на това какъв брой постоянно ХИВ и други рискови инфекциозни болести водят до това децата да останат сираци.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР