Международен инвестиционен фонд е на 99 процента купувачът, който ще

...
Международен инвестиционен фонд е на 99 процента купувачът, който ще
Коментари Харесай

Първо в Марица: Фонд с $40 милиарда купува Левски

Международен капиталов фонд е на 99 % купувачът, който ще избави Левски, научи " Марица ". Става въпрос за BC PARTNERS, който ръководи активи за над 40 милиарда $ по целия свят по данни в Уикипедия.

Фондът е основен акционер в " Юнайтед груп ", която закупи първо ВИВАКОМ за 1,2 милиарда евро, а след това и Нова телевизия за над 300 милиона евро (по медийни публикации).

Смята се, че в основата на бъдещата договорка е още веднъж Спас Русев, някогашният притежател на " сините ". Точно той продаде ВИВАКОМ на " Юнайтед груп ".

Не е ясно дали фондът ще придобие непосредствено акциите от Наско Сираков, или ще оперира посредством някоя от многочислените си компании.

Левски дължи към 42 милиона лв.. Най-големите борчове на " сините " са към компании на някогашния притежател Васил Божков, към Национална агенция за приходите, към " Главболгарстрой " за градежа на бранш " А ", а на опашката чакат още цялостен бранш чиновници и футболисти.

Припомняме, Наско Сираков разгласи точно на 24 май, че акциите ще отидат до дни в огромен британски фонд, който е подготвен да влага общо 150 милиона евро, в това число и в нов, съвременен стадион.

Интересното е, че BC PARNERS се загатват в италианските медии като купувачи на Интер Милано от китайските предприемачи. Фондът предлага 750 милиона евро за контролния пакет на италианския първенец и договорката наподобява въпрос на време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР