Международен газов хъб за доставки на руски газ за Европа

...
Международен газов хъб за доставки на руски газ за Европа
Коментари Харесай

Газов хъб за доставки на руски газ - на километри от България

Международен газов хъб за доставки на съветски газ за Европа може да бъде основан в северозападния турски окръг Къркларели (граничещ с България), където има отклонение на газопровода " Турски поток ". Това заяви през днешния ден източник от деловите кръгове в Анкара пред ТАСС, разяснявайки изказването на турския президент Тайип Ердоган по отношение на постигнатата с съветския президент Владимир Путин сделка за основаване на газов хъб.

Местоположението на хъба най-вероятно ще бъде в региона на Люлебургаз в окръг Къркларели, където излиза разклонението на " Турски поток ". Там има нужната инфраструктура, няма да е проблем да се развие; това са механически въпроси, които следва да бъдат разисквани от представителите на двете страни, сподели източникът пред организацията.

Газопроводът " Турски поток ", който минава през Черно море до Турция, бе пуснат в употреба през януари 2020 година Руският водач Владимир Путин предложи в Турция да бъде построен център за газови доставки по време на диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Астана, Казахстан, предходната седмица. Ердоган съобщи по-късно, че Турция и Русия са инструктирали съответните си енергийни управляващи неотложно да стартират механически изследвания по съветското предложение, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР