Международен фестивал за 3D рисунки на винилни пана ще се

...
Международен фестивал за 3D рисунки на винилни пана ще се
Коментари Харесай

Международен фестивал за 3D рисунки

Международен фестивал за 3D рисунки на винилни пана ще се организира от 15 до 18 юни в региона към монумент Асеневци и Художествената изложба във Велико Търново, написа Народоосвободителна въстаническа армия. 

Какво е 3D уличното изкуство?
Това е живописен жанр, създаващ оптична заблуда, която се получава от наблюдението от една единствена позиция. Използвайки анаморфозата, художниците основават изображения, които наподобяват триизмерни, а получените творби на изкуството, дотолкоз основават заблуда за действителност, че застанал до тях, човек наподобява в действителност обхванат от изображението.

3D изкуството е мощна платформа за постигане на обществеността възбужда любознание и интерес, буди нови разнообразни страсти, отваря духа и сплотява хората в името на нещо ново, като основава свят, в който основната концепция е освен изкуството да участва в живота на хората, само че и да ги предизвика да станат участници в самото изкуство. През последните години художници от целия свят се сплотяват и изобразяват своите триизмерни мечти като предизвикат хората. Благодарение на арт фестивалите се основават интернационалните креативен групови творби, които уголемяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и просвета.

Идеята се е появила в Италия през XVI век. По това време е имало доста художници скитници, които били наемани да работят по катедралите, само че откакто приключвали плановете, нямали с какво да се прехранват. Започнали да рисуват по площадите, най-вече религиозни картини с тухли, креда и въглени.

С достигналата известност на този тип улично изкуство през последните години художници от целия свят се сплотяват и изобразяват своите триизмерни мечти като предизвикат хората. Благодарение на арт фестивалите се основават интернационалните креативен групови творби, които уголемяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и просвета.

Фестивалът стартира на 15 юни, като формалното разкриване ще е от 18.00 ч. и ще продължи до 18 юни в региона към Художествената изложба и паметника Асеневци. Художниците ще рисуват върху винилни пана с акрилна боя с цел стенописите да се запазят, като самите изображения ще са тематично свързани с изторията на града и по-късно ще бъдат сложени на разнообразни места във Велико Търново, с цел да разкрасят градската среда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР