Международен фестивал в Сапарева баня представя фолклорното ни богатство, бит

...
Международен фестивал в Сапарева баня представя фолклорното ни богатство, бит
Коментари Харесай

Популяризират ролята и приоритетите на Българското председателство на 24 май в Кюстендил

Международен фестивал в Сапарева баня показва фолклорното ни благосъстояние, обичай и просвета.

Информационна акция, чиято цел е да разпространява ролята и целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще се организира на 24 май в Кюстендил.

“Информираността - ключ към триумфа на община Кюстендил ” е мотото на събитието в града под Хисарлъка, ориентирано главно към младежите на възраст от 16 до 25 години.

Рекламни материали и брошури ще стигнат до младежите, с цел да схванат същността на ротационното председателство, целите, постигнатите резултати и приноса на България към развиването на Европейски Съюз. По време на осведомителния ден ще се показа приносът на българската просвета и еднаквост,
включително и кирилицата, за развиването на европейската цивилизация.

Община Кюстендил ще подчертава пред обществеността върху изгодите и постигнатите резултати по време на 11-годишното участие на страната ни в Европейски Съюз.

Над 1500 души се чака да се включат в четвъртото издание на
интернационалния фолклорен фестивал “Мома пее, гора се люлее ”,
чийто хазаин е Сапарева баня. Тази година събитието ще премине под знака на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, а мотото е “Това е България ”, заяви Силвия Недялкова, специалист “Програми и планове ” в общината.

По традиция атрактивният фестивал се организира в края на май в границите на Майските празници на културата.

“Събираме на една сцена стотици самодейци от цялата страна, както и участници от прилежащи страни, като задачата ни е да разпространяваме фолклорното благосъстояние, обичай и просвета на община Сапарева баня като част от културно-историческото завещание на България и Европа ”, споделиха от уредниците.

При откриването ще бъде показан клип за популяризиване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Целта е да се увеличи информираността на жителите, участниците във фестивала, жителите и гостите на града за същността и ролята на ротационното председателство на България на Съвета на Европейски Съюз.

Общината е привлекателен център за посещаване на туристи от разнообразни националности.

Всички празници, свързани с българските обичаи и с пресъздаване на обичаите, провокират огромен интерес.

“Ще покажем, че общината ни има принос и е част освен от културно-историческото завещание на страната ни, само че и на Европа като цяло. Това е и една от задачите, които следваме - да съхраним и предадем това завещание на бъдещите генерации ”, разясниха от общината.

За 11 години участие на България в Европейски Съюз Сапарева баня е осъществила редица огромни планове с европейско финансиране в областта на културните действия, възстановяване на просветителната и пътната инфраструктура, развиването на туризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР