Международен екип от учени установи, че мъжете трябва да следят

...
Международен екип от учени установи, че мъжете трябва да следят
Коментари Харесай

Ето коя е най-опасната възраст за здравето ни според науката

Международен екип от учени откри, че мъжете би трябвало да наблюдават с нараснало внимание здравето си след 40-годишна възраст, а дамите – до 30-годишна. Изследователите базират заключенията си на редица проучвания и опити отбелязя най-рисковите интервали в живота на двата пола.

Американски експерти от медицинския център за здравето в Тексас и техни сътрудници от университета в Хелзинки редом анализирали хиляди здравни досиета. Под внимание били взети и данни, характеризиращи полови и расови разлики на хора във възрастта от 15 до 49 години.

Учените си сложили за цел да изяснят на каква възраст има най-голяма заплаха да се появят очевидно изразени болести или да се развият някакви затруднения.

Разбира се, може да има и изключения от това предписание, само че общата наклонност е, че най-често повода за появяването на тежки болести, вирусни инфекции и други патологии, които могат да провокират трайни здравословни проблеми, са резултат от повърхностно отношение към здравето в посочените за двата пола възрастови граници, споделят откривателите. Сред факторите, включени в това разбиране са намален имунитет, тютюнопушене, нелекувана хипертония и затлъстяване.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР