Международен екип от учени откри космически обект, за който се

...
Международен екип от учени откри космически обект, за който се
Коментари Харесай

Откриха екзопланета близо до нас

Международен екип от учени откри галактически обект, за който се допуска, че е планета, която обикаля към звезда, в непосредствена непосредственост до нашата Слънчева система. На процедура тази планета е най-близката до нашата отвън орбитата на нашето Слънце на разстояние единствено от 4 светлинни години от планетата Земя. 

Със актуалните ракетни технологии изпращането даже на автоматизирана станция до там ще изисква 70-80 хиляди години. Планетата обикаля към звезда вид алено джудже, известна като Проксима. Има възможност тази екзопланета да наподобява на Земята, да е скалиста и сходно на Луната да е обърната постоянно с едната си страна към своето Слънце, което я прави евентуално прекомерно топла от едната страна и прекомерно студена от другата, само че евентуално в един избран периметър температурата може да е към нулата и надлежно да има условия за вода, надлежно и живот.

Откритието е от изключителна значимост за астрономите, тъй като разрешава на човечеството да учи сходна на Земята планета, а в бъдеще даже може да получи изображения от нея, изясни в изявление за " Хоризонт " астрономът лекар Валентин Иванов от Европейската южна обсерватория в Германия: 

С бъдещото потомство принадлежности евентуално ще можем даже да получим изображение от планетата. Другото и може би по значимо разследване от това изобретение е фактът, че в системите на две прилежащи звезди има планети в зоната на обитаемост. Това значи, че евентуално планетите в зоната на обитаемост са доста постоянно срещани и затова в Галактиката има доста витално пространство, " незаета жилищна повърхност ".

Проксима е най-слабичката от трите звезди – другите са двойната звезда Алфа Кентавър А и Б. Планетата свети в алено, по тази причина и научно-популяризаторският план, който се занимава с нея, е наименуван " Бледа алена точка " и цели откриването точно на такива планети. Освен това планът цели и разпространение на науката, а участниците разгласяват постоянно резултатите от проучванията си и демонстрират малко по малко по какъв начин се прави науката и развенчават легенди към нея, добави Иванов. Планетата е била открита преди 16 години, само че не е окачествена като такава поради подозрения, че част от характерностите ѝ се дължат на интензивността на самата звезда.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР