Международен екип от астрофизици под ръководството на Карл Родригес от

...
Международен екип от астрофизици под ръководството на Карл Родригес от
Коментари Харесай

Учени създадоха компютърен модел на поведението на черни дупки

Международен екип от астрофизици под управлението на Карл Родригес от Масачузетския софтуерен институт сътвори компютърен модел на държанието на черни дупки в кълбовидни галактични купове, като бяха взети под внимание резултатите, предсказани от теорията на относителността на Айнщайн, заяви " Лента ", представена от БНР.

Била симулирана еволюцията на 24 купа, които включват сред 200 хиляди и два милиона звезди, в разстояние на 12 милиарда години. При това учените отчели въздействието на гравитационните талази, които пораждат при придвижването на солидни обекти с изменчиво ускоряване.

Резултатите от проучването посочили, че галактическите тела, които излъчват гравитационни талази губят сила и в случай че принадлежат към една и съща система, се приближават едно до друго. Тъмната дупка излъчва дребна гравитационна вълна, до момента в който минава край различен сходен обект, и това способства за появяването на бинарна система. По този метод, две черни дупки, влези във взаимоотношение се сливат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР